In sezonul rece este timpul sa culegi roadele muncii tale si sa folosesti conservele din camara in prajituri de casa simple si delicioase.
In acest sens, poti prepara o prajitura cu marmelada, fara ou.
Ingrediente:
500 grame marmelada,
2 linguri de lapte sau apa,
2 linguri de ulei,
200 grame faina,
2 lingurite rase de bicarbonat,
2 linguri de rom,
vanilie,
150 grame nuci,
2 linguri de fructe din dulceata (facultativ),
ulei pentru uns forma.
Mod de preparare:
##STEP##
Se freaca marmelada cu laptele (sau cu apa) pana se face ca o crema. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga uleiul, faina, bicarbonatul proaspat cernut, vanilie si rom dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Cand pasta este bine amestecata se adauga nucile taiate in lung, precum si o lingura, doua de fructe zaharisite (sau din dulceata) taiate marunt si puse mai intai la macerat cu putin rom. ##END STEP##
##STEP##
Se unge o forma de tabla, dreptunghiulara, cu unt sau cu ulei, se presara faina si se toarna compozitia. ##END STEP##
##STEP##
Se coace la foc potrivit (mai mult slab) cam o ora. ##END STEP##
##STEP##
Se incearca cu un pai (este gata cand nu se lipeste miezul) si catre sfarsit daca este nevoie se acopera cu o hartie. ##END STEP##
Mod de servire:
Cand este coapta, se rastoarna si dupa ce s-a racit de tot, de preferinta a doua zi, se taie felii.