Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
In sezonul rece este timpul sa culegi roadele muncii tale si sa folosesti conservele din camara in prajituri de casa simple si delicioase.
In sezonul rece este timpul sa culegi roadele muncii tale si sa folosesti conservele din camara in prajituri de casa simple si delicioase.
In acest sens, poti prepara o prajitura cu marmelada, fara ou.
Ingrediente:
500 grame marmelada,
2 linguri de lapte sau apa,
2 linguri de ulei,
200 grame faina,
2 lingurite rase de bicarbonat,
2 linguri de rom,
vanilie,
150 grame nuci,
2 linguri de fructe din dulceata (facultativ),
ulei pentru uns forma.
Mod de preparare:
Se freaca marmelada cu laptele (sau cu apa) pana se face ca o crema.
Se adauga uleiul, faina, bicarbonatul proaspat cernut, vanilie si rom dupa gust.
Cand pasta este bine amestecata se adauga nucile taiate in lung, precum si o lingura, doua de fructe zaharisite (sau din dulceata) taiate marunt si puse mai intai la macerat cu putin rom.
Se unge o forma de tabla, dreptunghiulara, cu unt sau cu ulei, se presara faina si se toarna compozitia.
Se coace la foc potrivit (mai mult slab) cam o ora.
Se incearca cu un pai (este gata cand nu se lipeste miezul) si catre sfarsit daca este nevoie se acopera cu o hartie.
Mod de servire:
Cand este coapta, se rastoarna si dupa ce s-a racit de tot, de preferinta a doua zi, se taie felii.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.