Aceasta prajitura se prepara similar cu bavarezul cu cafea, aceasta din urma fiind inlocuita cu ciocolata ori cacao, dupa preferinta.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie,
350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ),
100 grame ciocolata sau 50 grame cacao.
Mod de preparare:
##STEP##
Se inmoaie ciocolata sau cacao cu doua linguri de apa pe marginea masinii. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cate putin cu lapte. Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana Incepe compozitia sa fiarba. ##END STEP##
##STEP##
Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. ##END STEP##
##STEP##
Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se da la gheata cel putin doua ore. ##END STEP##
Facultativ: Se pot adauga in compozitie odata cu frisca si bucatele de ciocolata sfaramata cam de marimea bobului de mazare. Dupa ce s-a rasturnat, crema se presara cu ciocolata granulata si se pune de jur Imprejur frisca batuta cu zahar.
Mod de servire:
Prajitura cu ciocolata se serveste rece insotita fie de bauturi calde, fie de bauturi desert alcoolice sau fara alcool.