Reteta: Bavarez de portocale cu frisca

O reteta fresh numai buna de preparat iarna este bavarezul de portocale cu frisca.

Ingrediente:

coaja de la 4 portocale,
225 grame zahar,
½ litru lapte,
6 oua,
6 foi de gelatina,
o lingurita de fecula,
300 grame frisca batuta,
coaja de portocala zaharisita.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg portocale cu coaja groasa. Se spala si se sterg apoi usor cu o carpa. ##END STEP##

##STEP##

Se iau 75 grame zahar bucati si se freaca pe rand bucatile de zahar de coaja portocalelor pana ce s-au luat toata coaja galbena. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe laptele, se adauga zaharul parfumat cu coaja de portocala, se acopera si se lasa sa se topeasca pe marginea masinii. ##END STEP##

##STEP##

Se bat ouale intregi cu 150 grame zahar. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga gelatina topita cu putina apa fierbinte si o lingurita de fecula. Se toarna laptele cu incetul. ##END STEP##

##STEP##

Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. ##END STEP##

##STEP##

Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta, coaja de portocala zaharisita, taiata marunt si stropita cu putin lichior de portocale. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se da la gheata cel putin doua ore. ##END STEP##

Mod de servire:

Bavarezul cu portocale se serveste rece impreuna cu o bautura desert, cum ar fi suc, vin dulce sau sampanie de fructe.