Reteta: Bavarez de vanilie cu frisca

O reteta de origine germanica este aromatul bavarez de vanilie cu frisca.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie, 350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ).

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana incepe compozitia sa fiarba. ##END STEP##

##STEP##

Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. ##END STEP##

##STEP##

Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se da la gheata cel putin doua ore. Se rastoarna si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. ##END STEP##

##STEP##

In compozitie se pot pune fructe zaharate, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel o jumatate de ora. ##END STEP##

Mod de servire:

Aceasta prajitura delicioasa se serveste rece, insotita de un pahar de sampanie sau suc (in cazul copiilor).