Reteta: Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere poate fi un preparat de post daca inlocuiti untul cu margarina vegetala.

Ingrediente:

- 500 grame mere,
- 2 linguri unt topit,
- 4 linguri zahar,
- o ceasca orez,
- o lingura pesmet,
- un praf de sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata merele, se taie felii si se inabusa intr-o cratita cu putin unt si zahar, dupa gust. ##END STEP##

##STEP##

Nu se tin sa scada prea tare. ##END STEP##

##STEP##

Cojile spalate se pun la fiert si se strecoara zeama. ##END STEP##

##STEP##

Se alege o ceasca de orez, se spala si se fierbe cu doua cesti de zeama strecurata. ##END STEP##

##STEP##

Cand este aproape fiert, se pune un praf de sare si doua linguri de zahar. Se da la o parte. ##END STEP##

##STEP##

Se unge o cratita cu unt, se presara pesmet si se asaza randuri alternand de orez si de mere. ##END STEP##

##STEP##

Dupa dorinta, se poate pune si putina scortisoara. Primul si ultimul rand trebuie sa fie de orez. ##END STEP##

##STEP##

Se coace la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. ##END STEP##

Mod de servire:

Se da la o parte pentru a se raci putin, se rastoarna si se serveste cu sos de vin sau cu orice sirop.