Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Budinca de orez cu mere poate fi un preparat de post daca inlocuiti untul cu margarina vegetala.
Budinca de orez cu mere poate fi un preparat de post daca inlocuiti untul cu margarina vegetala.
Ingrediente:
- 500 grame mere,
- 2 linguri unt topit,
- 4 linguri zahar,
- o ceasca orez,
- o lingura pesmet,
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Se curata merele, se taie felii si se inabusa intr-o cratita cu putin unt si zahar, dupa gust.
Nu se tin sa scada prea tare.
Cojile spalate se pun la fiert si se strecoara zeama.
Se alege o ceasca de orez, se spala si se fierbe cu doua cesti de zeama strecurata.
Cand este aproape fiert, se pune un praf de sare si doua linguri de zahar. Se da la o parte.
Se unge o cratita cu unt, se presara pesmet si se asaza randuri alternand de orez si de mere.
Dupa dorinta, se poate pune si putina scortisoara. Primul si ultimul rand trebuie sa fie de orez.
Se coace la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Mod de servire:
Se da la o parte pentru a se raci putin, se rastoarna si se serveste cu sos de vin sau cu orice sirop.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.