Reteta: Chec cu rahat

Reteta: Chec cu rahat

Un chec economic aromat si usor de preparat este checul cu rahat.

Ingrediente:

2 oua,
280 grame faina,
200 grame zahar,
150 grame ulei,
150 grame lapte,
½ lingurita de bicarbonat,
4-5 bucati de rahat,
½ pahar de nuci amestecate cu stafide,
coaja de portocala zaharisita.

Mod de preparare:

1

Se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor.

2

Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca si stafidele.

3

Se unge forma cu unt si se presara faina. Se toarna o parte din compozitie, se asaza bucatile de rahat (dupa ce au fost facute mici suluri cu mana) si se toarna restul de compozitie.

4

Se coace o ora la foc potrivit.

5

Pentru a obtine coaja de portocala zaharisita folosim portocale, cate dorim, si un sirop alb din 1 kg zahar, 1 litru apa, ½ baton de vanilie.

6

Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furculita.

7

Se dau deoparte, si se limpezesc in mai multe ape reci. Se pun din nou la fiert, intr-un sirop foarte slab, la foc mic.

8

Dupa o ora se dau cu totul deoparte. A doua zi se pun iarasi la fiert pentru o ora tot la foc mic, mai adaugand o cantitate de sirop ceva mai concentrat.

9

Aceasta operatie se mai repeta inca doua zile consecutive, adaugand de fiecare data sirop tot mai concentrat, pana sunt cojile bine patrunse de zahar.

10

Se dau deoparte, se scurge siropul, iar cojile se aseaza in borcan.

11

Siropul se fierbe deoparte, adaugand la un litru sirop o lingura de glucoza, pana e destul de legat, si anume, luand o picatura de sirop intre degete, il simtim ca un clei gros.

12

Se toarna in borcan peste coji, atat cat sa le acopere bine. Cat fierbe siropul, se sterg marginile cratitei cu o carpa uda, pentru ca sa nu se zahariseasca.

Etichete: chec, rahat, chec economic

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai foarte multe la indemana? Nu e bai! Iti prezentam...
Vrei sa pregatesti ceva nou si aparte pentru masa de Craciun? Ce zici de un chec? Nu...
Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume....