Reteta: Cornete cu frisca

Cornetele cu frisca se pot acoperi cu glazura de ciocolata, dar, lasate simple, fara umplutura ele se pastreaza mai multe zile.

Ingrediente:

3 oua,
zahar cat cantaresc ouale,
100 grame faina,
50 grame migdale;
frisca batuta cu zahar.

Glazura de ciocolata:
150 grame zahar,
1/2 pahar apa,
2 linguri cacao,
o lingurita fecula.

Mod de preparare:

##STEP##

Se freaca ouale inregi cu greutatea lor de zahar, pana se face o crema. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga faina si migdalele macinate si cernute. Se unge tava bine cu unt si se pun cu lingurita din compozitie, mici ronduri de 7-8 cm diametru, netezindu-le cu dosul linguritei, ca sa fie cat muchia cutitului de subtiri. ##END STEP##

##STEP##

Se pun la copt, la foc mijlociu si pe masura ce se rumenesc se scot cu cutitul fierbinti si se intorc in forma de cornet. ##END STEP##

##STEP##

Se lucreaza repede ca sa nu aiba timp sa se raceasca. Ca sa nu ne frigem este bine sa avem degetele usor unse cu unt. ##END STEP##

##STEP##

Pe masura ce sunt gata cornetele se introduc in cornete de tabla in care se lasa sa se raceasca ca sa-si pastreze forma. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-au racorit se imbraca pe dinafara cu cuvertura de ciocolata iar inauntru se umplu cu frisca batuta cu zahar. ##END STEP##

Glazura de ciocolata:

- Se face un sirop potrivit de legat din zahar si apa.

- Se freaca doua linguri de cacao si o lingurita de fecula cu putina apa rece pana se desfac toti cocolosii.

- Se toarna cate putin sirop, amestecand continuu si se pune pe masina sa dea cateva clocote, pana incepe sosul sa se ingroase.