Covrigeii cu scortisoara sunt perfecti pentru un mic dejun consistent din care nu lipseste ceaiul de plante sau sucul de portocale.
Ingrediente:
500 grame faina,
250 grame unt proaspat,
50 grame zahar,
40 grame drojdie,
1/2 ceasca lapte,
coaja rasa de lamaie,
1/2 lingurita sare,
o lingurita scortisoara,
zahar si migdale pentru presarat deasupra.
Mod de preparare:
##STEP##
Se inmoaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala (drojdia inmuiata in lapte), untul proaspat moale, zaharul, sarea, putina coaja rasa de lamaie. ##END STEP##
##STEP##
Se framanta bine si se lasa la cald sa creasca. Se presara masa cu faina amestecata cu putina scortisoara si se fac din aluat covrigei rotunzi. ##END STEP##
##STEP##
Se coc la foc bun. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt aproape gata, se ung cu unt si se presara cu zahar si cu migdale pisate. ##END STEP##
Mod de servire:
Covrigeii cu scortisoara sunt buni atat calzi, cat si reci.