Reteta: Crema de ciocolata

Crema de ciocolata este folosita adesea in cofetarie la umplerea torturilor si prajiturilor.

Tot cu ea se umple napolitane, croasante si alte preparate dulci.

Ingrediente:

1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina,
o lingura de cacao sau 100 grame ciocolata rasa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune o bucata de vanilie, o lingura de cacao sau 100 grame ciocolata rasa intr-o cratita cu laptele clocotit. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele. ##END STEP##

##STEP##

Se freaca bine intr-un castron ouale intregi cu zaharul si faina si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand continuu cu lingura de lemn. ##END STEP##

##STEP##

Se pune apoi pe masina la foc potrivit, amestecand mereu, pentru a nu se prinde crema pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa fiarba, se freaca repede si viguros, ca sa se desfaca toti cocolosii si se da la o parte batand inca catva timp crema cu o furculita. ##END STEP##

##STEP##

Se intrebuinteaza la placinta cu crema, prajituri cu crema etc. ##END STEP##

Ponturi pentru reusita cremei de ciocolata:

- Daca atunci cand este pe foc se observa ca crema devine grunzuroasa, se da repede la o parte si se asaza cratita cu fundul in apa rece, adaugand si inauntru o lingura de apa rece.

- Se bate apoi bine cu lingura sau cu telul, pana ce dispar grunjii.

- Se poate inlocui vanilia cu coaja rasa de lamaie sau de portocala. Aceasta se pune la inceput in lapte, care apoi se strecoara inainte de intrebuintare.