Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Crema de ciocolata este folosita adesea in cofetarie la umplerea torturilor si prajiturilor.
Crema de ciocolata este folosita adesea in cofetarie la umplerea torturilor si prajiturilor.
Tot cu ea se umple napolitane, croasante si alte preparate dulci.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
1/2 baton vanilie sau 2 pachetele de zahar vanilat,
4 oua,
175 grame zahar,
80 grame faina,
o lingura de cacao sau 100 grame ciocolata rasa.
Mod de preparare:
Se pune o bucata de vanilie, o lingura de cacao sau 100 grame ciocolata rasa intr-o cratita cu laptele clocotit.
Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze laptele.
Se freaca bine intr-un castron ouale intregi cu zaharul si faina si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand continuu cu lingura de lemn.
Se pune apoi pe masina la foc potrivit, amestecand mereu, pentru a nu se prinde crema pe fund.
Cand incepe sa fiarba, se freaca repede si viguros, ca sa se desfaca toti cocolosii si se da la o parte batand inca catva timp crema cu o furculita.
Se intrebuinteaza la placinta cu crema, prajituri cu crema etc.
Ponturi pentru reusita cremei de ciocolata:
- Daca atunci cand este pe foc se observa ca crema devine grunzuroasa, se da repede la o parte si se asaza cratita cu fundul in apa rece, adaugand si inauntru o lingura de apa rece.
- Se bate apoi bine cu lingura sau cu telul, pana ce dispar grunjii.
- Se poate inlocui vanilia cu coaja rasa de lamaie sau de portocala. Aceasta se pune la inceput in lapte, care apoi se strecoara inainte de intrebuintare.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.