Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta de portocale sunt date cantitatile minime. Pentru dulceata de portocale se folosesc fructe cu coaja groasa si potrivit de mari.
Pentru aceasta reteta de portocale sunt date cantitatile minime. Pentru dulceata de portocale se folosesc fructe cu coaja groasa si potrivit de mari.
Ingrediente:
- 3 portocale cu coaja groasa,
- 1 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare:
Se rade coaja galbena, dar nu de tot, ci numai cat sa se ia partea lucioasa de deasupra.
Se lasa sa stea 24 ore in apa rece, la loc racoros.
Se pun apoi la fiert in apa, pana se inmoaie de tot si pot fi strapunse de dintii furculitei.
Se dau la o parte si se pun o ora in apa rece.
Se scot, se scurg de apa, se taie felii transversale, apoi In bucati potrivit de mari, indepartandu-se samburii.
Se pun pe foc moale, in vasul de dulceata, zaharul si trei pahare de apa.
Se tin pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se ia spuma la primele clocote si se lasa sa fiarba pana se leaga bine.
Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocale, se lasa sa stea circa 10 minute, se pune din nou pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie.
Se ia spuma din timp in timp. La ultimele clocote, se adauga si zeama de la 1/2 de lamaie.
Se da la o parte si se toarna in borcan.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.