Reteta: Mere prajite in aluat

Merele in aluat se pot prepara la cuptor, dar si praji. Noi va propunem o reteta de mere prajite in aluat.

Ingrediente:

4 mere mijlocii,
2 linguri rom, o lingura zahar.

Aluat:

o ceasca lapte sau apa,
o ceasca faina,
2 oua,
o lingura ulei,
un praf de sare,
untura pentru prajit.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si se scot samburii. Se taie felii groase de 1 cm. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-un castron, se toarna doua linguri de rachiu sau de rom, se presara zahar si se tin astfel o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Se pune o ceasca de faina intr-un castron. Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul, sare. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca bine pentru a nu se forma cocolosi. Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. ##END STEP##

##STEP##

Numai cu cateva minute inainte de a praji merele, se adauga in aluat cele doua albusuri batute spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg feliile de mere de zeama pe care au lasat-o, se inmoaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine. ##END STEP##

##STEP##

Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe ambele parti. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar vanilat.