Merele in aluat se pot prepara la cuptor, dar si praji. Noi va propunem o reteta de mere prajite in aluat.
Ingrediente:
4 mere mijlocii,
2 linguri rom, o lingura zahar.
Aluat:
o ceasca lapte sau apa,
o ceasca faina,
2 oua,
o lingura ulei,
un praf de sare,
untura pentru prajit.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si se scot samburii. Se taie felii groase de 1 cm. ##END STEP##
##STEP##
Se pun intr-un castron, se toarna doua linguri de rachiu sau de rom, se presara zahar si se tin astfel o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se pune o ceasca de faina intr-un castron. Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul, sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca bine pentru a nu se forma cocolosi. Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. ##END STEP##
##STEP##
Numai cu cateva minute inainte de a praji merele, se adauga in aluat cele doua albusuri batute spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg feliile de mere de zeama pe care au lasat-o, se inmoaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine. ##END STEP##
##STEP##
Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe ambele parti. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar vanilat.