O reteta dulce, ideala pentru incheierea zilei este orezul cu lapte si fructe zaharisite.
Ingrediente:
- 4 cesti lapte,
- o ceasca orez,
- vanilie,
- un praf de sare,
- 3 linguri zahar,
- 250 grame frisca batuta,
- fructe zaharisite sau dulceata,
- o lingurita de rom.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert Intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert). ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund. ##END STEP##
##STEP##
Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor. ##END STEP##
##STEP##
Se taie in bucatele mici cateva fructe zaharisite sau fructe din dulceata si anume 6-7 cirese, o para, 2-3 prune, o bucatica de coaja de portocala. ##END STEP##
##STEP##
Se pune intr-o ceasca cu 2 linguri de rom si se amesteca din cand in cand. ##END STEP##
##STEP##
Se tine asa o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Cand orezul este fiert, se lasa sa se racoreasca si se adauga fructele zaharisite si frica batuta. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul usor si se asaza pe o farfurie rotunda, netezind orezul cu dosul unei linguri. ##END STEP##
Mod de servire:
Se pune deasupra si imprejur frisca si fructe zaharisite.