Reteta: Papanasi fierti

Daca papanasii prajiti nu sunt indicati pentru cei care sufera de bila, papanasii fierti sunt mult mai usor de digerat.

Ingrediente:

- 250 graame branza de vaca,
- 2 oua,
- 3 linguri de gris,
- sare,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

##STEP##

Se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si sarea. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca bine pana se obtine o compozitie potrivit de tare. ##END STEP##

##STEP##

Se ia cu lingura din ea, se fac cu mana inmuiata in faina mici galuste rotunde, se turtesc putin intre maini si cu degetul se face la fiecare o adancitura la mijloc. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Cand apa da in clocot, se pun papanasii si se tin pana se ridica cu toti deasupra. ##END STEP##

##STEP##

Se trage cratita la o parte si se mai lasa sa fiarba circa 10 minute la foc foarte mic (daca fierb in clocote mari, papanasii se terciuiesc). ##END STEP##

##STEP##

Se scurg, se oparesc cu unt si se presara deasupra pesmet prajit. ##END STEP##

Mod de servire:

Papanasii fierti se servesc foarte fierbinti cu smantana.