Aceasta prajitura cu ciocolata si frisca are in compozitie piscoturi, la fel ca sarlota ruseasca.
Ingrediente:
200 grame ciocolata,
125 grame unt proaspat,
80 grame zahar pisat,
3 oua,
125 grame frisca batuta,
300 grame piscoturi.
Mod de preparare:
##STEP##
Se inmoaie cicolata cu putina apa, intr-o cratita pe marginea aragazului. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga untul, zaharul pisat si galbenusurile. Se freaca totul bine pe marginea masinii de gatit, fara sa fiarba. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte si cand crema s-a racorit se adauga albusurile spuma si la urma frisca batuta. ##END STEP##
##STEP##
Intre timp pregatim o forma de tabla, cu peretii drepti. Se pune pe fund o rondela de hartie alba. ##END STEP##
##STEP##
Se imbraca cu piscoturi o forma de tabla cu peretii drepti. Pentru fund se taie piscoturile in forma de triunghi, asezand varful triunghiurilor in mijlocul formei. ##END STEP##
##STEP##
Se indreapta atat marginile cat si capetele celorlalte piscoturi si se asaza unele langa altele, astfel incat sa imbrace perfect peretii interiori ai formei. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna crema, deasupra se pune un capac de piscoturi si se tine la frigider cateva ore. ##END STEP##
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste cu sos de vanilie.