Reteta crema de zahar ars

Crema de zahar ars este una dintre prajiturile care ne-au facut deliciul copilariei.

Mai jos aveti ingredientele si modul de preparare al acestei retete delicioase!

Ingrediente:

- crema de zahar ars
- 1 kg lapte vaca
- 250 grame zahar
- 7 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 fiola esenta rom

Mod preparare:

##STEP##

Puneti laptele la fiert si lasati-l apoi sa se raceasca.

##END STEP##

##STEP##

Intr-un vas termorezistent sau un alt vas care poate fi bagat la cuptor se pune la topit zaharul. Acesta se topeste la foc potrivit si se amesteca incontinuu avand grija sa nu se arda.

##END STEP##

##STEP##

Dupa ce zaharul s-a topit, cand a capatat culoarea caramelului, se  opreste focul iar zaharul se intinde uniform, avand grija sa intindeti si pe peretii vasului. Lasati zaharul sa se raceasca 10-15 min, pana se intareste.

##END STEP##

##STEP##

In acest timp, pune-ti cele 7 oua intr-un vas adanc si mixati-le bine cu telul sau mixerul.

##END STEP##

##STEP##

Adaugati zaharul vanilat si esenta de rom. Amestecati bine cu telul.

##END STEP##

##STEP##

Adaugati compozitia peste laptele racit si amestecati din nou.

##END STEP##

##STEP##

Acum puneti amestecul obtinut in vasul in care ati topit zaharul.

##END STEP##

##STEP##

Adaugati putina apa, intr-o tava de cuptor si puneti vasul cu compozitia. Este important sa respectati acest pas, deoarece astfel preveniti arderea cremei. Apa ajuta la coacerea uniforma a cremei de zahar ars.

##END STEP##

##STEP##

Introdouceti tava in cuptorul preincalzit la aproximativ 180 grade celsius. Crema trebuie tinuta aproximativ 20 de minute. Cand capata o culoare maronie, inseamna ca e gata.

##END STEP##

##STEP##

Dupa 20 de minute scoateti tava din cuptor si lasati-o la racit. in frigeder, aproximativ 2 ore.

##END STEP##

##STEP##

Dupa 2 ore, scoateti crema de zahar ars din frigider si rasturnati-o pe o tava adanca.

##END STEP##

##STEP##

Taiati prajitura si serviti-o cu sosul de zahar ars.

##END STEP##

Pofta buna!