Daca de Paste iti doresti sa testezi un desert aromat, fara aluat de cozonac, iti propunem sa incerci pasca cu branza de vaci.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 1 kg branza de vaci
- 150 g stafide
- 4 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 2 linguri rase de faina
- o lingura rasa de gris
- un galbenus.
Mod de preparare:
##STEP##
Bate spuma ouale impreuna cu zaharul pana ce compozitia isi dubleaza volumul. Adauga branza si amesteca usor. ##END STEP##
##STEP##
Adauga stafidele, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi amesteca usor. Adauga faina si grisul. Daca branza este stoarsa bine de zer pune numai o lingura de faina. ##END STEP##
##STEP##
Amesteca pana se omogenizeaza compozitia si toarn-o intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt si unsa cu galbenusul de ou batut. ##END STEP##
##STEP##
Lasa pasca la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru o ora. Cand se rumeneste pe margini scoate-o, indeparteaza marginea tavii si las-o la racit! ##END STEP##
Pasca cu branza se prepara usor fiind o reteta cu grad de dificultare redus. Acest desert sanatos si satios poate fi pregatit si in alte perioada din an ca alternativa la traditionala placinta cu branza.