Serbet de floare de nufar

Serbetul se poate prepara atat din flori, cat si din fructe. Iata o reteta de serbet cu floare de nufar.

Ingrediente:

- 500 grame flori de nufar,
- 1 kg zahar,
- 1 lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg florile de nufar, se lasa numai foile galbene. Se oparesc cu 1 litru de apa, lasand sa dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se dau la o parte sa se raceasca, acoperit ca sa nu dispara parfumul si se trec printr-o panza deasa. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la topit in tingirea de dulceata la foc foarte mic zaharul cu cu 3 pahare de zeama strecurata si limezita. ##END STEP##

##STEP##

Cand zaharul s-a topit se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. ##END STEP##

##STEP##

Se ia spuma si se leaga ceva mai tare. Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi Iintr-o ceasca cu apa foarte rece. ##END STEP##

##STEP##

Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua Intre degete, serbetul este gata si se da imediat jos de pe foc. ##END STEP##

##STEP##

Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, Incercand din nou. Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat. ##END STEP##

##STEP##

Cand fierbe, se sterg marginile tingirii cu o carpa curata inmuiata in apa rece ca sa se curete zaharul intarit pe margini si care face sa se zahariseasca serbetul. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga putina vanilie. Se da la o parte si cand s-a racorit se freaca cu facaletul. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se albeasca se toarna zeama de lamaie. ##END STEP##

Sebetul obtinut din floare de nufar este un desert racoros care poate fi consumat atat iarna, cat si vara.