Serbet de fragi

Serbetul de fragi are un gust deosebit si aroma sa este o combinatie intre dulceata si inghetata de fructe de padure.

Ingrediente :

- un pahar de zeama de fragi,
- un kilogram zahar.

Mod de preparare :

##STEP##

Se storc printr-un tifon des fragii copti. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa se limpezeasca si se pune In tingirea de dulceata zaharul cu un pahar de zeama de fragi. ##END STEP##

##STEP##

Se pune tingirea intai la foc foarte moale, pana se topeste zaharul, apoi pe un foc iute. ##END STEP##

##STEP##

Se ia spuma neagra care se ridica la suprafata si se sterg marginile tingirii cu o carpa curata, muiata in apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi Intr-o ceasca cu apa foarte rece. ##END STEP##

##STEP##

Daca picaturile nu se dizolva Indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se da imediat jos de pe foc. ##END STEP##

##STEP##

Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat. ##END STEP##

##STEP##

Se acopera tingirea cu o carpa uda si se lasa numai putin sa se racoreasca, luandu-se fierbinte la frecat. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza tingirea pe un scaunel intors cu picioarele in sus astfel incat sa nu se miste la amestecat, si cu o vergea de lemn sau cu facaletul de mamaliga, se amesteca serbetul numai intr-o parte pana isi schimba culoarea, devenind ca un aluat potrivit de tare. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga, amestecand mereu, o lingurita de zeama de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se poate pune direct cu lingura in borcan sau se mai framanta cu mana si se pune in borcan, apasandu-l cu pumnul ca sa nu ramana goluri de aer printre bucatile de serbet. ##END STEP##