Serbet de lamaie

La fel de gustos ca o inghetata de fructe, serbetul de lamaie este un desert aromat si gustos.

Ingrediente:

- o lamaie,
- 1,250 kg zahar,
- 4 pahare cu apa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune la topit in tingirea de dulceata la foc foarte mic zaharul cu 4 pahare de apa. ##END STEP##

##STEP##

Cand zaharul s-a topit se impinge tingirea pe foc iute, la fiert. Se ia spuma si se leaga ceva mai tare. Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece. ##END STEP##

##STEP##

Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se ia de pe foc. Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. ##END STEP##

##STEP##

Se va incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat. ##END STEP##

##STEP##

Cand fierbe, se sterg marginile tingirii cu o carpa curata inmuiata in apa rece ca sa se curete zaharul intarit pe margini si care face sa se zahariseasca serbetul. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga putina vanilie. Se da la o parte si cand s-a racorit putin, se freaca cu facaletul. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se albeasca, se toarna cate putin din zeama strecurata de la o lamaie intreaga, adaugand dupa gust si putina coaja rasa de lamaie. ##END STEP##