Ingrediente:
- 500 g de arpacas;
- 350 g de zahar;
- 350 g de nuca;
- 6 pliculete de zahar vanilat;
- 5 lingurite de coaja de lamaie;
- 100 g de stafide;
- un pachet de zahar pudra pentru ornat.
Mod de preparare:
- spala arpacasul si pune-l in apa rece la fiert (fata de orez, pentru coliva e necesara de trei ori si jumatate mai multa apa decat arpacas).
- fierbe amestecul la foc foarte mic, circa o ora, pana ce bobul de arpacas crapa sau infloreste.
- cat fierbi arpacasul, alege nuca(pune deoparte cativa mieji pentru ornat).
- da nuca prin masina de tocat.
- adauga zaharul si un praf de sare si amesteca fara oprire, pentru a nu se lipi de fundul vasului.
- da amestecul deoparte si lasa-l sa se raceasca cu un prosop umezit deasupra.
- dimineata amesteca-l cu nuca, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafide.Spor la treaba si pofta buna!