Cum sa faci coliva traditionala

Cum sa faci coliva traditionala

Coliva traditionala este preparata, in special, pentru ceremoniile inchinate celor trecuti in lumea celor drepti. Ea reprezinta trupul celui care a disparut dintre noi. semnificatia e religioasa: hrana principala a trupului o reprezinta graul.

Ingrediente:

- 500 g de arpacas;

- 350 g de zahar;

- 350 g de nuca;

- 6 pliculete de zahar vanilat;

- 5 lingurite de coaja de lamaie;

- 100 g de stafide;

- un pachet de zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare:

- spala arpacasul si pune-l in apa rece la fiert (fata de orez, pentru coliva e necesara de trei ori si jumatate mai multa apa decat arpacas).

- fierbe amestecul la foc foarte mic, circa o ora, pana ce bobul de arpacas crapa sau infloreste.

- cat fierbi arpacasul, alege nuca(pune deoparte cativa mieji pentru ornat).

- da nuca prin masina de tocat.

- adauga zaharul si un praf de sare si amesteca fara oprire, pentru a nu se lipi de fundul vasului.

- da amestecul deoparte si lasa-l sa se raceasca cu un prosop umezit deasupra.

- dimineata amesteca-l cu nuca, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafide.Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Baclavaua isi are originea in Orientul Mijlociu, dar a cucerit rapid intreaga lume, devenind extrem de populara...
Caramelele reprezinta un deliciu cremos si gustos pe care atat copiii, cat si adultii il iubesc. In...
Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta...