Cum sa faci biscuiti cu miere

Biscuitii cu miere sunt o alegere ideala pentru micul dejun. Cum ai reactiona, daca ti-am spune ca ii poti prepara acasa, din cele mai sanatoase ingrediente! Se poate. E chiar simplu si vei obtine niste biscuiti gustosi, fini si aromati! Sa dai pe spate orice musafir!

Biscuiti cu miere: Ingrediente pentru aproximativ 300 grame:

- un ou;

- 40 grame de zahar;

- 50 grame de miere;

- 40 mililitri de ulei rafinat de floarea-soarelui;

- circa 220 grame de faina;

- o lingurita de praf de copt;

- un sfert de lingurita de scortisoara macinata;

- un sfert de lingurita de ghimbir macinat;

- un praf de sare;

- zahar pudra, pentru decor.

Biscuiti cu miere. Mod de preparare:

- amesteca oul, zaharul, praful de sare,s cortisoara macinata si ghimbirul macinat intr-un castron. Amestecul trebuie sa fie omogen;

- adauga mierea si uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amesteca iar bine;

- adauga jumatate din faina cernuta si praful de copt. Amesteca, apoi, cu spatula pana la omogenizare.

- adauga faina cernuta in mod treptat. Framanta pana obtii un aluat nelipicios si moale;

- presara masa cu faina. Intinde aluatul intr-un blat dreptunghiular(sa aiba o grosime de circa 8 milimetri);

- corecteaza forma aluatului cu o racleta/cutit lat;

- pudreaza blatul cu putina faina, raspandind-o uniform cu mainile si indepartand excesul;

- acopera blatul cu folie cu bule de aer si treci de cateva ori cu sucitorul peste el, presand usor, pentru a imprima modelul;

- indeparteaza folia de pe aluat si corecteaza-i inca putin forma;

- taie blatul in patratele.

- aseaza biscuitii pe tava tapetata cu hartie de copt.

- baga biscutii la cuptorul preincalzit pana la 180 grade pentru circa un sfert de ora;

- lasa biscuitii sa se raceasca;

- presa biscuitii cu zahar pudra;

- serveste biscuitii cu miere.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci biscuiti vegani