Cum sa faci biscuiti pe tigaie

Vrei ceva dulce de casa, dar stai rau cu timpul? Avem rezolvarea! O reteta rapida, usor de pregatit si aspectuoasa. Ne referim la biscuitii pe tigaie! Cu siguranta, vei fi supermultumit/a de aceasta reteta!

Biscuiti pe tigaie. Ingrediente:

- 4 oua;

- un praf de sare;

- 100 grame de zahar tos;

- un pachetel de zahar vanilat;

- 150 grame de smantana fermentata;

- 5 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui (plus ulei pentru prajit);

- circa 500 grame de faina;

- 2 lingurite de praf de copt.

Biscuiti pe tigaie. Mod de preparare:

- intr-un castron adanc, bate cu un tel ouale, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat.

- incorporeaza smantana fermentata si uleiul vegetal.

- cerne faina cu circa 20 minute inainte de a te apuca de reteta.

- adauga faina cernuta si praful de copt.

- amesteca mai intai cu o spatula, apoi framanta aluatul cu mana. Vei obtine o bila omogena si nelipicioasa.

- transfera aluatul pe suprafata de lucru(masa/blat) presarata cu faina.

- da bine prin faina aluatul si apoi intinde-l cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda cu o grosime de circa 0,7 cm.

- decupeaza cercuri din foaie, folosind un inel mic de patiserie sau gura unui pahar.

- incinge uleiul vegetal in tigaie.

- prajeste cerculetele obtinute pe ambele parti, la foc mediu.

- scoate biscuitii bine rumeniti pe un platou tapetat cu prosoape de hartie.

- presara biscuitii cu zahar pudra.

- consuma biscuitii alaturi de o bautura calda(ceai sau lapte).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci biscuiti de masa