Cum sa faci BUDINCA de GRIS cu MURE

Budinca de gris cu mure reprezinta e un desert excelent, foarte usor de preparat. Poti inlocui murele cu alte fructe, dupa gust. Orice ai alege, rezultatul va fi unul delicios!

Ingrediente:

- 500 mililitri de lapte;

- 100 grame de gris;

- 200 grame de zahar;

- 300 grame de mure;

- 4 oua;

- o esenta de vanilie;

- 2 linguri zeama lamaie.

Mod de preparare:

- fierbe laptele cu 100 grame de zahar si cu grisul. Amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase.

- lasa amestecul sa se racoreasca.

-  adauga vanilia si galbenusurile.

- bate spuma albusurile si incorporeaza-le in compozitie.

- unge o tava de chec cu unt  si toarna jumatate din compozitia de gris.

- ia doua treimi din cantitatea de mure si amesteca-le cu 100 grame de zahar, 50 ml apa, zeama de lamaie.

- da compozitia intr-un clocot pana va capata consistenta unui sos.

- pune jumatate din sosul de mure peste budinca, apoi presara cealalta parte din mure.

- toarna restul de gris deasupra si da compozitia la cuptor pana se rumeneste usor. 

- lasa budinca sa se raceasca si, apoi, rastoarn-o cu fundul in sus pe un platou.

- toarna deasupra restul de sos ramas, apoi portioneaza.

Gata! Poti savura budinca alaturi de cei dragi! Sa aveti pofta!