Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!
Chec cu prune. Ingrediente:
- 750 grame de prune(la alegere, insa de preferat ar fi prunele cu pulpa mai densa, care nu lasa zeama multa);
- 3 oua;
- un praf de sare;
- 150 grame de zahar;
- 150 mililitri de suc de portocale(stoarce portocale);
- 100 mililitri de ulei vegetal;
- 300 grame de faina de grau;
- 10 grame de praf de copt;
- coaja rasa de la o portocala;
- zahar pudra, dupa gust.
Chec de prune. Mod de preparare:
- spala prunele;
- taie in jumatati si scoate-le samburii;
- presara prunele cu o lingurita de zahar combinata cu o lingurita de scortisoara;
- adauga intr-un castron ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat;
- bate amestecul cu mizerul la cea mai mica viteza, apoi treptat creste viteza. Trebuie sa mixezi pana o pasta consistenta, alba, dublata in volum;
- adauga coaja rasa de la o portocala si sucul acesteia;
- adauga uleiul vegetal si bate cu mixerul la viteza mica;
- adauga faina impreuna cu praful de copt, in 2-3 etape. Amesteca usor cu o spatula;
- tapeteaza baza si partile laterale ale formei 20 /20 cm cu hartie de copt;
- toarna un sfert din alaut si distribuie-l uniform pe forma;
- aseaza acum un sfert din prune;
- repeta acesti pasi inca de doua ori.
- aseaza, la final, un strat de prune, distribuindu-le uniform.
- baga checul la cuptor si coace compozitia la 180 grade pentru 55-60 minute;
- scoate checul si lasa-l sa se raceasca;
- indeparteaza hartia si transfera checul pe un platou de servit. Poti adauga deasupra zahar pudra.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari CHEC cu PERE