Cum sa faci chec cu prune

Cum sa faci chec cu prune

Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Chec cu prune. Ingrediente:

- 750 grame de prune(la alegere, insa de preferat ar fi prunele cu pulpa mai densa, care nu lasa zeama multa);

- 3 oua;

- un praf de sare;

- 150 grame de zahar;

- 150 mililitri de suc de portocale(stoarce portocale);

- 100 mililitri de ulei vegetal;

- 300 grame de faina de grau;

- 10 grame de praf de copt;

- coaja rasa de la o portocala;

- zahar pudra, dupa gust.

Chec de prune. Mod de preparare:

- spala prunele;

- taie in jumatati si scoate-le samburii;

- presara prunele cu o lingurita de zahar combinata cu o lingurita de scortisoara;

- adauga intr-un castron ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat;

- bate amestecul cu mizerul la cea mai mica viteza, apoi treptat creste viteza. Trebuie sa mixezi pana o pasta consistenta, alba, dublata in volum;

- adauga coaja rasa de la o portocala si sucul acesteia;

- adauga uleiul vegetal si bate cu mixerul la viteza mica;

- adauga faina impreuna cu praful de copt, in 2-3 etape. Amesteca usor cu o spatula;

- tapeteaza baza si partile laterale ale formei 20 /20 cm cu hartie de copt;

- toarna un sfert din alaut si distribuie-l uniform pe forma;

- aseaza acum un sfert din prune;

- repeta acesti pasi inca de doua ori.

- aseaza, la final, un strat de prune, distribuindu-le uniform.

- baga checul la cuptor si coace compozitia la 180 grade pentru 55-60 minute;

- scoate checul si lasa-l sa se raceasca;

- indeparteaza hartia si transfera checul pe un platou de servit. Poti adauga deasupra zahar pudra.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari CHEC cu PERE

Etichete: chec, prune, chec prune

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai foarte multe la indemana? Nu e bai! Iti prezentam...
Vrei sa pregatesti ceva nou si aparte pentru masa de Craciun? Ce zici de un chec? Nu...
Checul este o prajitura cu origine in Anglia, dar preparat cu succes de gospodinele din intreaga lume....