Chec cu zmeura. Ingrediente:
- 2 oua;
- un varf de sare;
- 200 grame de zahar;
- 3 grame de zahar vanilat;
- 200 grame de smantana;
- 100 grame de unt topit;
- 250 grame de faina de grau;
- 10 grame de praf de copt;
- 200 grame de zmeura / fructe de padure congelate. Daca ai proaspete, cu atat mai bine!
- o lingura de zahar;
- zahar pudra, dupa gust.
Chec cu zmeura. Mod de preparare:
- pune intr-un castron ouale, varful de sare, zaharul;
- bate ingredientele cu mixerul. Te vei opri, cand vei obtine o spuma cremoasa;
- adauga smantana, untul topit si amesteca folosind o spatula;
- combina fauna cu praful de copt, intr-un alt castron;
- incorporeaza faina cernuta cu amestecul de ou si amesteca folosind spatula;
- tapeteaza o forma detasabila cu hartie de copt si toarna amestecul in ea;
- niveleaza amestecul cu spatula, astfel incat sa fie uniform;
- presara zmeura/fructele de padure pe suprafata amestecului;
- presara cu o lingura si zaharul peste fructe;
- baga amestecul la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru trei sferturi de ceas;
- scoate checul din cuptor;
- inlatura inelul de patiserie, apoi hartia de copt si lasa checul sa se raceasca;
- presara zahar pudra peste chec, dupa gust;
- taie checul felii.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci chec de ciocolata cu branza dulce de vaci