Vrei sa prepari ceva dulce, dar nu ai foarte multe la indemana? Nu e bai! Iti prezentam , azi, o reteta de chec pentru care sunt necesare doar cateva ingrediente. I se mai spune si chec studentesc, deoarece e usor de facut chiar si de un incepator in ale bucatariei.
Chec studentesc. Ingrediente:
- 400 grame/3pahare de faina;
- 400 grame/2 pahare de zahar tos;
- un sfert de lingurita de sare;
- o lingurita de bicarbonat de sodiu;
- 50 grame/jumatate de pahar de pudra de cacao;
- 450 mililitri/2 pahare de lapte/apa;
- 150 mililitri/trei sferturi de pahar de ulei vegetal de floarea-soarelui;
- 2 linguri de otet de 9%;
- un pliculet de zahar vanilat.
Chec studentesc. Mod de preparare:
- cerne faina, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu intr-un castron suficient de adanc;
- adauga zaharul tos, sarea si zaharul vanilat;
- amesteca ingredientele cu o spatula;
- adauga apa/laptele si uleiul vegetal in castronl
- amesteca bine cu un tel. Vei obtine o compozitie omogena, fara cocoloase;
- incorporeaza si otetul.
- unge o forma de copt cu ulei vegetal si toarna compozitia obtinuta mai devreme in ea;
- raspandeste compozitia uniform;
- introdu forma in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius;
- coace checul circa 40-45 minute;
- verifica daca prajitura e gata, folosind testul cu scobitoarea;
- scoate checul si pune-l pe un platou de servire;
- in functie de gust, il poti orna cu dulceata, gem sau ciocolata.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci chec cu zmeura