Cum sa faci cornulete cu nuca

Cum sa faci cornulete cu nuca

Cornuletele dulci sunt asimilate de multi romani sarbatorilor de iarna! Se prepara simple sau cu diverse umpluturi, in functie de preferintele fiecarei gospodine. Azi iti vom prezenta o reteta din batrani de cornulete cu nuca.

Cornulete cu nuca. Ingrediente pentru aluat:

- 3 cani de faina;

- o cana de untura de porc(ar fi ideal sa ai de casa);

- o cana de smantana(vei folosi o cana de 250 ml pentru toate ingredientele pentru aluat);

- un ou;

- un pliculet de praf de copt;

- o nuca de drojdie proaspata;

- o lingura de zahar;

- 50 mililitri de lapte caldut;

- coaja de lamaie;

- un varf de cutit de sare.

Cornulete cu nuca. Ingrediente pentru umplutura:

- 500 grame de nuca macinata;

- 150 grame de zahar;

- scortisoara, optional;

- o jumatate de borcan de 400 ml dulceata acrisoara (prune, visine, coacaze etc);

- 300 grame de zahar pudra (pentru pudrat).

Cornulete cu nuca. Mod de preparare:

- amesteca ingredientele pentru umplutura. Umplutura trebuie sa fie usor lipicioasa de la dulceata, adica atunci cand o strangi in pumn sa ramana legata;

- dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul si lasa amestecul cam un sfert de ora in loc caldut;

- pune faina si untura intr-un castron suficient de mare si incepi sa freci amestecul cu palmele pana obtii o compozitie faramicioasa, ce seamana cu pesmetul;

- adauga restul ingredientelor, inclusiv maiaua din drojdie si framanta pana aluatul nu se mai lipeste de mana;

- acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa creasca timp de 60 minute;

- imparte aluatul in bucati mari(aproximativ cat pumnul);

- intinde fiecare bucata pe masa de lucru data cu faina pana obtii foi subtiri;

- taie fiecare foaie in 8 bucati cu un cutit/rola de patiserie;

- pune pe fiecare triunghi obtinut cate o lingurita de umplutura;

- ruleaza triunghiul dinspre capatul lat spre varf;

- pune cornuletele in tava neunsa / in tava acoperita cu hartie de copt;

- da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru jumatate de ora(cornuletele sunt gata cand devin rumene la suprafata).

- la final, da cornuletele fierbinti prin zahar pudra.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari cornulete cu crema de ciocolata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne...
Vrei o gustare rapida si delicioasa, dar esti in pana de idei? Te ajutam cu aceste cornulete...
Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi...