Ingrediente:
- 600 grame de faina;
- 2 oua;
- 150 grame de zahar pudra;
- 100 grame de unt;
- 200 mililitri de lapte;
- un plic de drojdie uscata;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- coaja rasa de lamaie si portocale;
- o fiola de esenta de rom;
- 100 grame de stafide;
- un praf sare.
Mod de preparare:
- vei cerne faina de doua-trei ori;.
- incalzeste laptele putin, amesteca-l cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si coaja de lamaie si de portocala.
- bate ouale cu praful de sare.
- pune stafidele la inmuiat in putin coniac sau apa calduta cat sa le acopere.
- amesteca faina cu plicul de drojdie uscata, cu untul la temperatura camerei, cu ouale batute si laptele.
- framanta bine coca rezultata, aproximativ 45 minute, dupa care se acopera cu un prosop si se lasa la crescut aproximativ o ora.
- in timp ce aluatul creste, pune stafidele la scurs.
- unge masa de lucru cu putin ulei, la fel si ambele maini, intinde aluatul in foaie, folosind podul palmelor, presara stafidele si fa-l sul. Taie sulul format in 7 bucati egale.
- ia o cratita mai larga si cu pereti mai josi, unge-o cu ulei, tapeteaz-o cu hartie de copt, pune o bucata de aluat in mijloc si completeaza pe margini cu restul bucatilor de aluat.
- lasa din nou la crescut, acoperit, pana creste suficient, unge cu ou batut, presara deasupra putin zahar tos si da la cuptor aproximativ 45-50 de minute (in cuptorul incalzit in prealabil), la foc mic. Primele 20 de minute nu vei umbla la cuptor.
Pofta buna!