Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE

Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE

Cozonacul trandafir cu stafide reprezinta o alternativa la cozonacul clasic, datorita aspectului deosebit. Gustos si aromat, acest cozonac este foarte potrivit pentru sarbatori si ocazii festive.

Ingrediente:

- 600 grame de faina;

- 2 oua;

- 150 grame de zahar pudra;

- 100 grame de unt;

- 200 mililitri de lapte;

- un plic de drojdie uscata;

- 2 pliculete de zahar vanilat;

- coaja rasa de lamaie si portocale;

- o fiola de esenta de rom;

- 100 grame de stafide;

- un praf sare.

Mod de preparare:

- vei cerne faina de doua-trei ori;.

- incalzeste laptele putin, amesteca-l cu za­harul, zaharul vanilat, esenta de rom si coaja de lamaie si de portocala.

- bate ouale cu praful de sare. 

- pune stafi­dele la inmuiat in putin coniac sau apa calduta cat sa le acopere.

- amesteca faina cu plicul de drojdie usca­ta, cu untul la temperatura camerei, cu ouale batute si laptele.

- framanta bine coca rezultata, aproximativ 45 minute, dupa care se acopera cu un prosop si se lasa la crescut aproximativ o ora.

- in timp ce aluatul creste, pune stafidele la scurs.

- unge masa de lucru cu putin ulei, la fel si ambele maini, intinde aluatul in foaie, folosind podul palmelor, presara stafidele si fa-l sul. Taie sulul format in 7 bucati egale.

- ia o cratita mai larga si cu pereti mai josi, unge-o cu ulei, tapeteaz-o cu hartie de copt, pune o bucata de aluat in mijloc si completeaza pe margini cu restul bucatilor de aluat.

- lasa din nou la crescut, acoperit, pana creste suficient, unge cu ou batut, presara deasupra putin zahar tos si da la cuptor aproximativ 45-50 de minute (in cuptorul incalzit in prealabil), la foc mic. Primele 20 de minute nu vei umbla la cuptor.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masa de Paste fara cozonac parca nu e masa de Paste! Asadar, orice gospodina/gospodar pregateste aceasta prajitura...
Cuibul de viespi este un preparat dulce care poate fi consumat in orice moment al zilei. Multi...
Un desert consistent, hranitor si deosebit de aromat este cozonacul pufos cu fulgi de migdale. Acest cozonac...