Cum sa faci CRUMBLE cu CAISE

Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului in hipermarketuri. Sunt fructe minunate pentru consum, atat in stare naturala, cat si in prepararea prajiturilor sau a compoturilor pentru iarna. Astazi, iti prezentam o reteta speciala pe baza de caise. Este vorba despre crumble cu caise.

Ingrediente pentru umplutura:

- 300 grame de caise;

- 30 grame de zahar;

- 2 linguri de zahar tos;

- 3 lingurite de amidon de porumb.

Ingrediente pentru crusta si topping:

- 300 grame de faina;

- 100 grame de zahar;

- trei sferturi de lingurita de praf de copt;

- un sfert de lingurita de sare;

- 170 grame de unt nesarat;

- un ou;

- un galbenus de ou;

- 2 fiole de esenta vanilie.

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la temperatura mare.

- intai te vei ocupa de crusta.

- combina zaharul granulat, praful de copt, faina si sarea, intr-un bol mare.

- adauga untul taiat cubulete, oul, galbenusul de ou si vanilia.

- amesteca cu un mixer la viteza mica pana untul se distribuie in mod egal si aluatul devine sfaramicios.

- pune un pic mai mult de jumatate din aluat pe fundul tavii. Apasa cu mana sau cu fundul unui pahar pentru a-l intinde bine.

- continua cu prepararea umpluturii.

- combina ingredientele, amestecand usor.

- intinde umplutura peste aluat si presara restul de aluat, sfaramandu-l cu degetele.

- baga prajitura la cuptor timp de 25 minute, pana cand sesizezi ca s-a rumenit deasupra.

Pofta buna!