Ingrediente pentru umplutura:
- 300 grame de caise;
- 30 grame de zahar;
- 2 linguri de zahar tos;
- 3 lingurite de amidon de porumb.
Ingrediente pentru crusta si topping:
- 300 grame de faina;
- 100 grame de zahar;
- trei sferturi de lingurita de praf de copt;
- un sfert de lingurita de sare;
- 170 grame de unt nesarat;
- un ou;
- un galbenus de ou;
- 2 fiole de esenta vanilie.
Mod de preparare:
- preincalzeste cuptorul la temperatura mare.
- intai te vei ocupa de crusta.
- combina zaharul granulat, praful de copt, faina si sarea, intr-un bol mare.
- adauga untul taiat cubulete, oul, galbenusul de ou si vanilia.
- amesteca cu un mixer la viteza mica pana untul se distribuie in mod egal si aluatul devine sfaramicios.
- pune un pic mai mult de jumatate din aluat pe fundul tavii. Apasa cu mana sau cu fundul unui pahar pentru a-l intinde bine.
- continua cu prepararea umpluturii.
- combina ingredientele, amestecand usor.
- intinde umplutura peste aluat si presara restul de aluat, sfaramandu-l cu degetele.
- baga prajitura la cuptor timp de 25 minute, pana cand sesizezi ca s-a rumenit deasupra.
Pofta buna!