Cum sa faci dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri! Este imposibil sa nu fi auzit de ea. Cel mai probabil, ai si gustat-o. Ce ai spune, insa, daca ai invata sa o prepari? Suna bine, asa-i? Ar fi pacat sa ai trandafiri de dulceata in curte si sa nu pregatesti acest desert minunat! Unde mai pui ca se face si foarte usor!

Dulceata de trandafiri. Ingrediente:

- o jumatate de kilogram de petale de trandafiri (fara pistiluri si stamine);

- un kilogram de zahar;

- 500 mililitri de apa;

- o lingurita de sare de lamaie.

Dulceata de trandafiri. Mod de preparare:

- aduna petalele de trandafiri, avand grija sa le separi de frunze, stamine si pistiluri;

- spala bine petalele;

- pune petalele in straturi intr-un castron suficient de adanc;

- presara petalele cu un sfert din cantitatea de zahar combinata cu sarea de lamaie;

- asteapta 3-4 ore pana cand petalalele se inmoaie bine in amestec;

- pune zaharul ramas si apa intr-o cratita;

- pune cratita la fiert(foc mediu);

- adauga petalelele in cratita, in momentul in care siropul incepe sa dea in cloclot;

- fierbe dulceata 10 minute din momentul clocotirii, tot pe foc moderat;

- ia cratita de pe foc si lasa dulceata la racit aproximativ 6 ore;

- conserva dulceata in mod clasic, in borcane cu inchidere ermetica.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci dulceata de papadie