Dulceata de trandafiri. Ingrediente:
- o jumatate de kilogram de petale de trandafiri (fara pistiluri si stamine);
- un kilogram de zahar;
- 500 mililitri de apa;
- o lingurita de sare de lamaie.
Dulceata de trandafiri. Mod de preparare:
- aduna petalele de trandafiri, avand grija sa le separi de frunze, stamine si pistiluri;
- spala bine petalele;
- pune petalele in straturi intr-un castron suficient de adanc;
- presara petalele cu un sfert din cantitatea de zahar combinata cu sarea de lamaie;
- asteapta 3-4 ore pana cand petalalele se inmoaie bine in amestec;
- pune zaharul ramas si apa intr-o cratita;
- pune cratita la fiert(foc mediu);
- adauga petalelele in cratita, in momentul in care siropul incepe sa dea in cloclot;
- fierbe dulceata 10 minute din momentul clocotirii, tot pe foc moderat;
- ia cratita de pe foc si lasa dulceata la racit aproximativ 6 ore;
- conserva dulceata in mod clasic, in borcane cu inchidere ermetica.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci dulceata de papadie