Cum sa faci GOGOSI BANATENE

Cum sa faci GOGOSI BANATENE

Gogosile sunt un deliciu la orice mic dejun, indiferent de vreme sau anotimp. Astazi, iti prezentam o reteta de gogosi banatene. Sigur o sa tii minte un asemenea gust!

Ingrediente:

- 500 grame de faina;

- 2 linguri de unt;

- 3 oua mari;

- coaja de lamaie;

- 3 linguri de zahar;

- o lingura de drojdie;

- sare, dupa gust;

- 100 grame de zahar pudra;

- 350 mililitri de lapte;

- un pliculet de zahar vanilat;

- ulei pentru prajit;

Mod de preparare:

- fa o dospeala dintr-o cana de lapte caldut (nu fierbinte), drojdie, o lingurita de zahar si o lingura de faina, intr-un vas adanc.

- amesteca usor si lasa la cald, sa creasca.

- pune faina intr-un castron adanc de framantat, iar in mijloc fa o gropita.

- in mijloc toarna maiaua, amesteca usor cu degetele, apoi adauga restul ingredientelor.

- amesteca bine, pana se incorporeaza tot oul si se desfac toate cocoloasele.

- lasa coca la crescut, la cald, intr-un castron acoperit cu folie alimentara.

- dupa aproximativ o ora, timp in care coca si-a dublat volumul, se intinde o foaie groasa, de aproximativ un deget.

- cu ajutorul unui pahar sau al unei cani decupeaza din foaie bucati rotunde.

- lasa gogosile inca 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu putina faina, cat sa nu se lipeasca.

- intre timp, incinge uleiul.

- prajeste gogosile pe ambele parti. Cand au capatat o culoare aramie, scoate-le pe un prosop de hartie si lasa-le putin la racit.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac gogosile facute in casa? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta simpla si rapida. In...
Vrei ceva dulce de casa, sanatos si rapid de preparat? Daca da, iti oferim reteta ideala: gogosi...
Numite si choux a la creme, aceste gogosi se umple cu crema de vanilie. Ingrediente: 2 ½...