Cum sa faci pandispan cu nuca

Astazi, iti prezentam o prajitura aromata si pufoasa, pe care o poti prepara la orice ocazie. Reteta nu e deloc dificila, iar gustul este garantat, chiar si in cazul celor mai mofturoase persoane. Ne referim la pandispan cu nuca.

Ingrediente:

- 8 oua;

- 350 g de zahar;

- 200 g de faina;

- 8 linguri de ulei;

- 8 linguri de apa fiarta;

- visine din compot;

- 300 g de nuci;

- zeama si coaja de la o lamaie;

- esenta de rom;

- sare.

Mod de preparare:

- separa albusurile de galbenusuri.

- bate albusurile spuma cu ajutorul unui mixer impreuna cu un praf de sare.

- adauga putina zeama de lamaie si mixeaza in continuare.

- adauga zaharul si incorporeaza-l bine.

- amesteca galbenusurile cu putina sare si cu 2 linguri de zahar, pana se omogenizeaza bine.

- pune apa fierbinte si amesteca usor, apoi incorporeaza si uleiul.

- ameseca galbenusurile usor in compozitia de albusuri.

- adauga faina treptat si amesteca de jos in sus.

- adauga coaja de lamaie si esenta de rom, amesteca, dupa care pune trei sferturi din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.

- presara visinele si miezul de nuca, apoi pune si restul compozitiei.

- introdu la cuptor pentru 30 minute, fa testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata, scoate prajitura si las-o sa se raceasca.

- taie prajitura rece. Poti adauga deasupra zahar pudra, dupa gust!

Spor la treaba si pofta buna!