Cum sa faci prajitura cu mere

Prajitura cu mere? Multe gospodine stiu sa faca asa ceva. Exista diverse retete, care mai de care mai atractive. Azi, ne-am gandit la o prajitura cu...jumatati de mere. E un deliciu pe care n-ai voie sa il ratezi, indiferent de sezon!

Prajitura cu mere. Ingrediente:

- 150 grame de smantana fermentata;

- 2 galbenusuri;

- un albus;

- 100 grame de zahar;

- 400 grame de faina;

- o lingurita de praf de copt;

- 200 grame de unt;

- 6 mere;

- pudra de scortisoara, dupa gust);

- zahar pudra pentru decor.

Prajitura cu mere. Mod de preparare:

- pune smantana fermentata, galbenusurile si zaharul intr-un castron adanc;

- bate ingredientele cu un tel pana obtii un amestec omogen;

- combina in alt castron faina cu praful de copt si untul taiat in forma de cubulete. Trebuie sa obtii un aluat aproape sfaramicios;

- toarna compozitia de smantana si galbenusuri peste el si framanta un aluat moale si nelipicios;

- acopera castronul cu o farfurie si introdu-l la frigider pentru 10-15 minute;

- spala merele, curata-le de coaja si taie-le in jumatati(elimina si cotoarele);

- scoate aluatul din frigider si imparte-l in doua bile relativ egale;

- presara suprafata de lucru cu faina si intinde prima bila cu sucitorul, intr-un blat de forma dreptunghiulara;

- transfera blatul pe o coala de hartie de copt;

- pune merele peste blat, cu sectiunea in jos;

- unge spatiul dintre ele cu albus si presara-le cu pudra de scortisoara;

- intinde si cealalta bila de aluat si pune-o peste mere;

- lipeste marginile aluatului si treci cu degetele printre randurile de mere;

- transfera blatul de aluat cu tot cu hartie intr-o tava de copt;

- introdu tava in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de 30-35 minute;

- scoate prajitura din cuptor, presara zahar pudra peste ea si gata! E timpul pentru gustul unei placinte de mere deosebite!

Citeste si: Cum sa faci prajitura cu mere. Ai nevoie de doar 4 ingrediente