Cum sa faci prajitura cu stafide

Vrei o prajitura sanatoasa si foarte gustoasa pe care sa o faci relativ repede? Daca da, azi avem o reteta perfecta pentru tine. Este vorba despre prajitura cu stafide. Ia un pix si o foaie si noteaza!

Prajitura cu stafide. Ingrediente:

- 3 oua;

- un 1 praf de sare;

- 70 grame de zahar;

- 3 linguri de stafide;

- o lingura de zahar pentru presararea aluatului;

- 6 linguri de iaurt natural(120 grame);

- 70 mililitri de lapte;

- 80 mililitri de ulei vegetal de floarea soarelui;

- coaja de lamaie, dupa gust;

- 270 grame de faina;

- 2 lingurite de praf de copt(10 grame).

Prajitura cu stafide. Mod de preparare:

- pune stafidele intr-un vas cu apa rece( sa fie acoperite) si lasa-le la hidratat pentru 10 minute;

- sparge ouale intr-un castron adanc;

- foloseste un tel pentru a bate ouale impreuna cu sarea si zaharul pana la omogenizare;

- incorporeaza pe rand iaurtul, uleiul vegetal, laptele si coaja de lamaie;

- combina faina cernuta cu praful de copt si adauga-o in castron;

- amesteca bine cu telul pana obtii un amestec omogen, fara cocoloase;

- scurge stafidele de apa si usuca-le pe prosoape de hartie;

- pune stafidele in castronul cu aluat si amesteca;

- unge forma de copt(sa aiba 24 cm sau mai mult) cu unt si toarna aluatul in ea;

- raspandeste aluatul cat pot de uniform;

- presara aluatul uniformizat cu o lingura de zahar;

- da prajitura in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de 45 minute.

- scoate prajitura din cuptor, portioneaz-o si consum-o alaturi de cei dragi!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE