Cum sa faci prajitura tavalita

Cum sa faci prajitura tavalita

Vrei un desert special pentru zilele de Craciun? Daca da, atunci articolul acesta e pentru tine. Ne referim la delicioasa dar si delicata prajitura tavalita. Ia un pix si o foaie si noteaza.

Prajitura tavalita. Ingrediente pentru blat:

- 100 grame de unt (merge si cu margarina) la temperatura camerei;

- 300 grame de zahar;

- un ou;

- un pliculet de praf de copt;

- 3 linguri de miere de albine;

- 400 grame de faina;

- 300 mililitri de lapte.

Prajitura tavalita. Ingrediente pentru glazura:

- 20 grame de unt;

- 200 grame de zahar;

- 50 grame de cacao;

- 8 linguri de lapte;

- 80 mililitri de rom.

- 150 grame de fulgi de cocos.

Prajitura tavalita. Mod de preparare:

- pregateste blatul. Freaca untul cu zahar pana obtii un amestec spumos;

- incorporeaza oul si apoi dauga mierea si praful de copt;

- adauga jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de lapte;

- omogenizeaza amestecul;

- adauga restul de faina si lapte si omogenizeaza din nou;

- pune aluatul intr-o tava de 20 x 30 cm unsa cu unt;

- introdu tava in cuptorul setata la 180 grade pentru aproximativ jumatate de ora. Verifica blatul cu o scobitoare: acesta e gata, atunci cand scobitoarea iese curata;

- prepara glazura, cat se face blatul;

- amesteca toate ingredientele pentru glazura intr-o cratita mica. Cacaua trebuie dizolvata complet;

- pune cratita pe foc si fierbe amestecul la foc mediu, amestecand fara oprire. Trebuie sa fiarba inca un minut dupa ce face spuma;

- da glazura de pe foc si las-o la racit;

- rastoarna blatul pe masa de lucru si lasa-l la racit;

- taie blatul in cuburi;

- pune cocosul intr-un castron,in transe;

- da cuburile de blat prin glazura;

- scoate cuburile o furculita si tine-le suspendate pentru a se scure de excesul de glazura;

- da cuburile prin cocos pana sunt complet acoperite.

- pune cuburile tavalite pe o hartie de copt, cu distanta intre ele;

- lasa cuburile sa se linisteasca la temperatura camerei, pana glazura se usca;

- muta prajiturelele intr-o cutie inchisa si pastreaza-le la frigider.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci prajitura Uraganul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o prajitura sanatoasa si foarte gustoasa pe care sa o faci relativ repede? Daca da, azi...
Prajitura cu mere? Multe gospodine stiu sa faca asa ceva. Exista diverse retete, care mai de care...
Rubarba este o planta cu nenumarate beneficii pentru sanatate. Are un continut ridicat de vitamina K, contribuind...