Cum sa faci spuma de mere. Desertul ideal pentru pastrarea siluetei

Cum sa faci spuma de mere. Desertul ideal pentru pastrarea siluetei

Desertul care sa nu ingrase nu exis...Sa nu ne grabim! Exista desert care nu iti va afecta silueta. Trebuie doar sa inveti sa-l prepari. E simplu, delicios, are la baza mere si se face destul de rapid!

Spuma de mere. Ingrediente:

- 700-750 grame de mere/ 3450-400 grame de piure de mere;

- 15 grame de gelatina;

- miere, dupa gust. Daca nu ai miere, poti folosi zahar;

- scortisoara macinata, dupa gust.

Spuma de mere. Mod de preparare:

- spala merele;

- curata merele de coaja;

- elimina cotoarele si semintele merelor;

- taie merele in bucati si transfera-le in punga de plastic;

- leaga punga la gura si inteap-o din loc in loc cu o scobitoare;

- pune punga cu mere pe o farfurie;

- da merele la cuptorul cu microunde pentru 8-10 minute;

- transfera merele intr-un castron;

- paseaza merele in blender. Trebuie sa obtii un piure fin;

- lasa piureul de mere la racit pana ajunge aproape la temperatura camerei;

- dizolva gelatina in piure si las-o sa se hidrateze timp de 10 minute.

- incalzeste piureul de mere pe baia de aburi, amestecandu-l continuu, pana cand se vor topi toate cristalele de gelatina;

- bate piureul de mere cu mixerul timp de un sfert de ora. Trebuie sa se transforme intr-o spuma cu vloum, pufoasa si albicioasa;

- transfera spuma de mere intr-o forma tapetata cu folie alimentara, apoi raspandeste-o in mod uniform;

- introdu spuma de mere la rece(frigider) pentru minimum 60 minute;

- scoate desertul din frigider;

- adauga miere si scortisoara, daca doresti;

- scoate desertul din forma, portioneaza-l dupa bunul-plac si serveste-l cu placere;

Citeste si: Cum sa faci prajitura cu mere. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Spuma cu mere este un jeleu mai gros format din piure de mere, zahar, gelatina si coaja...
Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare...
Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se...