Cum sa pregatesti piersici coapte cu vanilie si mirodenii

Cum sa pregatesti piersici coapte cu vanilie si mirodenii

Piersicile coapte cu vanilie si mirodenii sunt extraordinare, indiferent la ce ora a zilei alegi sa le consumi. De asemenea, se fac simplu si rapid. Asa ca, oricat ai fi de ocupata, poti gati aceasta minunatie.

Ingrediente:

- 4 piersici tari, dar coapte;

- 4 linguri de miere;

- sirop de piersici pentru stropit;

- un baton de scortisoara;

- un baton de vanilie;

- o lingura de smantana.

Mod de preparare:

- taie piersicile in doua, scoate-le samburii, si apoi taie jumatatile in doua.

- pune feliile de piersici intr-o tava, intr-un singur strat.

- presara mirodeniile si vanilia peste piersici, apoi stropeste-le cu mierea si siropul de piersici.

- baga tava la cuptorul preincalzit la 190 grade si las-o circa 25 minute, pana ce piersicile se caramelizeaza usor pe margini.

- scoate acum tava din cuptor, lasa piersicile sa se raceasca dupa care serveste-le cu o lingura de smantana.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac piersicile? Atunci, cu siguranta, iti place si inghetata de piersici. O gasesti in comert in...
Vara, soare, caldura! Ingrediente de care parca nu se mai saturam. Cand n-avem, insa, cum sa ne...
Dulceata de piersici se prepara de obicei vara si se conserva in borcane de sticla. Cantitatile orientative...