Cum sa prepari gutui la cuptor cu vin rosu

Sfarsitul de toamna ne bucura papilele gustative cu gustul unic al gutuilor. Aceste fructe cu o aroma aparte pot fi consumate atat in stare naturala, cat si pregatite la cuptor. Astazi, ne-am gandit sa iti prezentam reteta pentru gutui la cuptor cu vin rosu.

Ingrediente:

- 3 gutui;

- 50 grame de unt (sau o lingura de ulei in varianta de post);

- 75 g de zahar;

- 50 g de miez de nuca;

- 100 ml de vin rosu;

- un varf de cutit de piper rosu;

- 1/4 lingurita de cardamom macinat;

- 1/2 lingurita de scortisoara.

Mod de preparare:

- taie gutuile felii de marime potrivita(cat mai egale).

- incinge cuptorul la 180 de grade si pregateste o tava.

- pune untul in tava si da-o 5 minute la cuptor pentru a se topi untul.

- scoate tava.

- daca folosesti ulei, e suficient sa ungi tava cu ajutorul unei pensule.

- asaza gutuile in tava si presara peste ele zaharul amestecat in prealabil cu scortisoara, cardamomul si piperul (optional).

- baga gutuile la cuptor pentru 10 minute, cat sa se topeasca zaharul.

- toarna vinul rosu peste si lasa gutuile inca 20-30 de minute(fructele trebuie sa se inmoaie)

- cu 4-5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, adauga nucile rupte bucati.

Spor la treaba si pofta buna!