Ingrediente:
- 3 gutui;
- 50 grame de unt (sau o lingura de ulei in varianta de post);
- 75 g de zahar;
- 50 g de miez de nuca;
- 100 ml de vin rosu;
- un varf de cutit de piper rosu;
- 1/4 lingurita de cardamom macinat;
- 1/2 lingurita de scortisoara.
Mod de preparare:
- taie gutuile felii de marime potrivita(cat mai egale).
- incinge cuptorul la 180 de grade si pregateste o tava.
- pune untul in tava si da-o 5 minute la cuptor pentru a se topi untul.
- scoate tava.
- daca folosesti ulei, e suficient sa ungi tava cu ajutorul unei pensule.
- asaza gutuile in tava si presara peste ele zaharul amestecat in prealabil cu scortisoara, cardamomul si piperul (optional).
- baga gutuile la cuptor pentru 10 minute, cat sa se topeasca zaharul.
- toarna vinul rosu peste si lasa gutuile inca 20-30 de minute(fructele trebuie sa se inmoaie)
- cu 4-5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, adauga nucile rupte bucati.
Spor la treaba si pofta buna!