Cum sa prepari PERE IMPACHETATE

Ai mancat vreodata pere impachetate? Daca nu, e timpul sa o faci. Sunt foarte gustoase si se prepara foarte usor. Iata care este reteta:

Ingrediente:

- 2 pere tari cu codite;

- 3 pahare cu apa;

- un pahar de zahar;

- o jumatate de pahar cu miere de albine;

- o lamaie;

- un baton de scortisoara;

- 6 cuisoare;

- aluat pentru foietaj.

Mod de preparare:

- pune apa, mierea de albine si zaharul intr-o cratita si fierbe amestecul pentru cateva minute

- adauga batonul de scortisoara si cuisoarele, cand zaharul este gata topit,

- curata perele de coaja, dar nu le rupe coditele.

- adauga perele si zeama de lamaie in cratita si lasa amestecul sa fiarba la foc potrivit timp de 25 minute.

- scoate perele pe o farfurie si lasa-le sa se raceasca putin.

- intre timp, porneste cuptorul si pregateste foietajul pe care il vei taia juvite subtirele.

- imbraca perele in foietaj, pregateste o tava pentru copt pe care ai tapetat-o cu hartie de copt, asaza perele pe tava si da-le la cuptor 20 minute sa se rumeneasca putin.

- sosul in care ai fiert perele a fost lasat la foc mic pe aragaz sa mai scada putin.

- asaza cate o para intr-o farfurie adanca in care vei turna si putin sos.

Spor la treaba si pofta buna!