Cum sa prepari tort cu 2 blaturi. O reteta de neuitat

Cum sa prepari tort cu 2 blaturi. O reteta de neuitat

Vrei o prajitura deosebita de casa, dar nu ai nicio idee? Te ajutam cu o reteta pe tort pe doua blaturi care-l va da pe spate chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/invitat. O reteta pe care, cu siguranta, o vei repeta frecvent!

Tort cu doua blaturi. Ingrediente pentru blatul de cacao:

- 6 oua;

- 110 grame de zahar;

- 100 grame de faina;

- 2 lingurite de praf de copt;

- 2 linguri si jumatate/20 grame de pudra de cacao.

Tort cu doua blaturi. Ingrediente pentru blatul alb:

- 4 oua;

- 75 grame de zahar;

- 90 grame de faina;

- o lingurita de praf de copt.

Tort cu doua blaturi. Ingrediente pentru sirop:

- 200 mililitri de apa;

- 200 mililitri de sirop de capsuni;

Tort cu doua blaturi. Ingrediente pentru glazura:

- 150 grame de ciocolata;

- 100 mililitri de smantana pentru frisca;

Tort cu doua blaturi. Ingrediente pentru crema:

- 400 mililitri de lapte;

- 60 grame de pudra de budinca de vanilie / de amidon de porumb;

- 200 grame de zahar;

- un praf de vanilie macinata/ de extract de vanilie;

- 250 grame de unt.

Tort cu doua blaturi. Mod de preparare:

- prepara crema. Combina praful de budinca de vanilie cu putin lapte intr-un castron;

- toarna laptele ramas intr-o cratita si pune-o pe aragaz;

- adauga praful de vanilie macinata si zaharul;

- amesteca bine cu telul si adu laptele in punctul de fierbere;

- toarna si compozitia de budinca. Amesteca fara oprire cu telul, pana cand crema se va ingrosa;

- toarna crema intr-un castron, acoper-o in contact cu o folie alimentara si las-o la racit;

- prepara aluatul de cacao. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu zaharul tos, folosind mixerul, pana cand vei obtine niste varfuri moi. Apoi, incorporeaza galbenusurile, unul cate unul.

- da faina, praful de copt si pudra de cacao prin sita intr-un castron;

- amesteca aluatul cu spatula, prin miscari usoare si circulare, pana la omogenizare;

- toarna aluatul in doua tavi tapetate cu hartie de copt si distribuie-l uniform;

- coace blaturile in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de 5 minute;

- scoate blaturile din cuptor si lasa-le la racit;

- pregateste blatul alb. Bate albusurile cu zaharul tos, folosind mixerul, pana cand obtii niste varfuri moi. Incorporeaza apoi galbenusurile, unul cate unul;

- cerne faina si praful de copt in castron. Amesteca aluatul cu spatula, prin miscari usoare si circulare, pana la omogenizare;

- toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt (cu dimensiuni identice) si raspandeste-l uniform;

- coace blatul in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de 10 minute;

- scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet;

- bate untul la temperatura camerei cu mixerul, pana cand devinecremos. Odata ce crema fiarta s-a racit, adauga cate o lingura in castronul cu unt batut si incorporeaz-o cu mixerul. Compozitia trebuie sa fie densa;

- pregateste siropul. Amesteca apa cu siropul de capsuni intr-un pahar;

- asambleaza tortul. Unge unul dintre blaturile de cacao cu o jumatate din cantitatea de crema. Adauga blatul alb deasupra si hidrateaza-l generos cu siropul de capsuni;

- adauga celalalt blat de cacao deasupra si unge-l cu crema ramasa;

- pregateste glazura. Topeste ciocolata in smantana pentru frisca, punand castronul pe o bain-marie si amestecand cu spatula, pana la omogenizare;

- acopera suprafata blatului superior cu glazura obtinuta;

- baga tortul la frigider, pana cand glazura se solidifica;

- scoate tortul, portioneaza-l si bucura-te de el alaturi de cei dragi!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tort norvegian

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru...
Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta...
Ai gsta vreodata tort novergian? Probabil ca da. Se gaseste in cofetarii, dar poate fi preparat cu...