Acadelele din pandispan sunt o modalitate grozava de a consuma prajituri, fara a modifica retetele acestora, iar datorita dimensiunilor reduse pot fi consumate de catre copii si adulti, indiferent de ocazie.
Ingrediente (pentru 48 de acadele din pandispan)
• Un pandispan cu vanilie
• 1/2 cana de crema de branza
• 700 g de ciocolata alba
• 1/2 cana de bombonele multicolore pentru ornat
Prepararea amestecului din pandispan
##STEP##
Preparati pandispanul, avand grija sa folositi cantitatile potrivite si temperatura corespunzatoare de coacere. ##END STEP##
##STEP##
Taiati pandispanul in cubulete mici, pentru ca acesta sa se raceasca mai repede in interior. ##END STEP##
##STEP##
Maruntiti uniform pandispanul, intr-un bol, cu ajutorul mainilor, dupa ce bucatile s-au racit complet. ##END STEP##
##STEP##
Adaugati crema de branza peste pandispan si incorporati-o cu ajutorul unei linguri de lemn, pana cand amestecul capata consistenta unui aluat. ##END STEP##
##STEP##
Puneti amestecul la frigider, deoarece trebuie sa se intareasca pentru a putea forma bilutele. ##END STEP##
Formarea bilutelor
Portionati amestecul de pandispan si crema de branza cu ajutorul unei linguri, pe o hartie de copt. Fiecare acadea trebuie sa aiba cam 15 grame.
Formati bilutele intre palme, folosind miscari circulare.
Puneti bilutele de pandispan la rece, timp de cel putin 2 ore, pentru a le putea glazura cu ciocolata.
Glazurarea acadelelor
Topiti ciocolata, fie in cuptorul cu microunde, fie pe abur si amestecati-o pentru a o ajuta sa se topeasca uniform.
Introduceti bete sau scobitori in centrul bilutelor de pandispan, suficient de adanc pentru a le ridica de pe hartia de copt si a le putea tine in mana.
Glazurati bilutele, scufundandu-le ciocolata topita. Aveti grija ca atunci cand le scoateti din ciocolata sa le scuturati usor, pentru a indeparta excesul.
Dupa ce ati glazurat fiecare acadea din pandispan, puneti-le pe rand pe hartia de copt, pentru a se raci.
Decorarea acadelelor
Picurati ciocolata topita pe acadelele de pandispan, in forma de zig-zag sau in forma de V.
Presarati bombonele colorate pe acadelele din pandispan, cand glazura de ciocolata este inca calduta.
In incheiere puneti din nou la rece acadelele din pandispan, 1-2 ore, pentru ca glazura sa se intareasca si decoratiunile sa se fixeze mai bine.