Cum se prepara rulada de dovleac

Rulada de dovleac este o prajitura foarte gustoasa, care contine ingrediente simple si este usor de preparat, dupa cum urmeaza:   

Ingrediente

Pentru blat
• 3 oua separate
• 1 cana de zahar
• 2/3 cana de dovleac fiert
• 3/4 cana de faina
• 1 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita praf de scortisoara
• 1/4 lingurita praf de nucsoara
• 1/4 lingurita de sare

Pentru umplutura
• Un pachet de crema de branza moale
• 2 linguri de unt moale
• 1 1/4 cana de zahar pudra
• 1/2 lingurita de extract de vanilie

Metoda de preparare:

##STEP##

Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius si tapetati o tava de copt patrata cu hartie cerata. Ungeti hartia de copt cu ulei vegetal, pentru ca blatul sa nu se lipeasca. ##END STEP##

##STEP##

Amestecati galbenusurile cu jumatate de cana de zahar si cu dovleacul, pana cand zaharul se topeste si toate ingredientele sunt amestecate bine. ##END STEP##

##STEP##

Bateti albusurile spuma moale, adaugati jumatate de cana de zahar si bateti-le in continuare, pana cand obtineti o spuma tare. ##END STEP##

##STEP##

Amestecati usor galbenusurile si albusurile, cu ajutorul unei spatule si adaugati faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea, amestecate in prealabil. Folositi spatula pentru a amesteca usor toate ingredientele, obtinand astfel compozitia de blat. ##END STEP##

##STEP##

Turnati compozitia in tava si folositi spatula pentru a o uniformiza. Coaceti prajitura timp de 15 minute si lasati-o sa se raceasca timp de 5 minute. ##END STEP##

##STEP##

Transferati blatul pe o hartie de copt mai mare decat suprafata acestuia, pe care ati pudrat niste zahar praf in prealalbil, cu grija, pentru ca acesta sa nu se rupa. ##END STEP##

##STEP##

Rulati blatul cu ajutorul unui prosop de bucatarie si lasati-l sa se raceasca complet, invelit in acesta, pentru ca sa nu se rupa mai tarziu, cand adaugati crema. ##END STEP##

##STEP##

Pentru a obtine crema, amestecati crema de branza, intr-ul bol, pana cand aceasta capata o textura aerata, moment in care trebuie sa adaugati untul si sa continuati sa amestecati ingredientele pana cand crema devine omogena. ##END STEP##

##STEP##

Adaugati zaharul pudra si continuati sa amestecati crema. Gustati compozitia si adaugati zahar daca este necesar.
Adaugati vanilia si continuati sa amestecati crema, pana cand aceasta devine usoara si aerata. ##END STEP##

##STEP##

Desfasurati blatul si adaugati crema, pe mijlocul acestuia si cu ajutorul unui cutit lat sau a unei spatule intindeti crema pe toata suprafata, lasand cativa centimetri neacoperiti la margine. ##END STEP##

##STEP##

Rulati blatul si puneti-l la rece timp de o ora. ##END STEP##

Mod de prezentare si servire

Serviti rulada, acoperita cu zahar pudra sau cu o glazura de zahar, alaturi de frisca sau inghetata de vanilie.