Cum sa faci gheata de fructe

Vrei sa mananci ceva racoritor, mai ales in zilele toride de vara? Ai putea incerca o inghetata din comert sau poate vrei ceva natural, facut chiar de tine? Daca alegi a doua varianta, iti prezentam o solutie foarte gustoasa si sanatoasa: gheata de fructe. Ti se pare ciudata denumirea? Incearca reteta! Iti garantam ca iti va placea!

Gheata de fructe. Ai nevoie de:

- mai multe tipuri de fructe( caise, kiwi, struguri, coacaze, capsuni etc)

- miere de albine;

- iaurt;

- frisca 10% grasime;

- forme pentru inghetata/pahare de plastic;

- un mixer;

Gheata de fructe. Ce trebuie sa faci:

- scoate samburii fructelor si daca e cazul sectioneaza-le in bucati mai mici;

- pune fructele taiate(doar un anumit tip) intr-un recipient si adauga o lingura de miere;

- zdrobeste fructele cu mixerul;

- elibereaza recipientul pentru urmatorul tip de fructe(pune fructele deja batute cu mixerul intr-un castron/farfurie);

- procedeaza identific si cu celelalte fructe pe care le ai la dispozitie: curata-le, stoarce-le si pune-le in farfurii separat. La capsusi, adauga si frisca. In pireul de coacaze, adauga 2 linguri de iaurt. Pe langa gust, ii va schimba si culoarea, care, initial, va fi cam intunecata;

- toarna compozitia in formele pentru inghetata/pahare, apoi introdu-le la congelator peste noapte;

- scoate formele/ paharele din congelator si trece-le printr-un vas cu apa calduta. Te ajuta sa scoti mai usor compozitia din forme/pahare;

Spor la treaba si pofta buna!